Diari del blog

15/11/15 
En un principi, quan se'ns va plantejar l'activitat del blog vam pensar diferents opcions pel que fa al tema. Per tal de destriar, vam començar a pensar en les característiques que hauria de tenir el tema: ser prou ampli per a poder desenvolupar diferents tipus d'activitats, però alhora prou proper perquè fos significatiu pels alumnes. Finalment, vam veure que a partir d'aquest interrogant: "Per què es va enfonsar la rambla de Figueres?" podria ser factible treballar els aspectes esmentats a la presentació amb alumnes d'una escola de Figueres. Un cop decidit el tema vam dur a terme dues tasques: per una banda vam crear el blog, adjuntant-hi els altres blocs i fent una presentació; i d'altra banda, vam cercar informació sobre l’evolució del centre de la ciutat de Figueres i sobre l’evolució, més concretament, de la seva rambla. Les principals dificultats amb les que ens hem trobat han estat escollir el tema i conèixer el funcionament de blogger; ja que cap de nosaltres n’havia creat un mai. Tot i això, després d’haver anat provant diferents opcions hem pogut comprovar que es tracta d’un sistema molt intuïtiu i hem pogut veure més o menys com funciona. 

23/11/15 Durant aquesta setmana, d’una banda, hem continuat treballant amb el bloc. Hem estat cercant més informació sobre l’evolució del centre de Figueres, centrant-nos amb la rambla, i ens hem començat a plantejar com desenvolupar més concretament el tema: quines activitats durem a terme per tal d’arribar al nostre objectiu, com organitzarem els alumnes, si durem a terme sortides, etc. D’altra banda, hem visitat els blocs de les nostres companyes i n’hem fet un comentari. Alhora hem pogut veure els comentaris que han fet les nostres companyes sobre la feina duta a terme al blog fins ara i els valorem molt positivament. 

01/02/15 Avui hem quedat pel “Drive”, per tal d’acabar d’especificar més concretament les diferents sessions de classe i les activitats que durem a terme a cadascuna de les sessions. Després de donar-hi voltes, hem decidit que faríem treballar els alumnes per grups d’experts: geògrafs, historiadors i economistes; ja que hem considerat que el fet de donar un paper actiu als alumnes els motivaria i, per tant, el seu aprenentatge podria ser més significatiu. 

09/02/16 Durant aquests dies, hem anat treballant diferents aspectes del bloc. Hem estat modificant algunes sessions i acabant de decidir quines sortides faríem a l’entorn i quin paper tindria cada grup d’experts en aquestes. 

18/02/16 Avui no teníem classe però hem quedat una estona a la facultat per continuar elaborant les diferents activitats. Hem decidit que durant els propers dies aniríem redactant les diferents sessions, omplint el diari del blog i completant el dossier del mestre. 

25/03/16 Ens hem adonat que les preguntes que havíem estat plantejant en el dossier dels alumnes, donaven informació sobre la Rambla i la ciutat de Figueres però no contribuïen a respondre la pregunta plantejada. Per aquest motiu, hem decidit plantejar preguntes noves, les quals estiguessin més relaciones amb l’incident de la Rambla i els ajudessin a resoldre la qüestió. A més a més, hem decidit oferir la possibilitat als nens d’elaborar les seves pròpies preguntes. D’aquesta manera, es potenciarà la iniciativa dels alumnes i resultarà una activitat més motivadora per ells. 

29/03/16 El tema de discussió d’aquests últims quatre dies ha estat com fer el tancament d’aquesta activitat. Ens hem plantejat el següent: un cop s’han dut a terme les diverses sessions i s’ha fet la sortida, com fem que els alumnes arribin a una resposta comuna a la pregunta plantejada del bloc? Després de plantejar-nos diferents possibilitats: que els alumnes expliquessin, en una exposició oral, tot allò que han pogut observar i les conclusions que han extret; que la mestra els hi digués la resposta correcta; que un expert vingués a explicar perquè es va enfonsar la Rambla; etc. Finalment, però, ens hem acabat decidint per incorporar la presència de tres experts a l’aula (cadascun d’un dels àmbits que s’ha tractat al llarg de les sessions). Així doncs, potenciant una situació de conversa, els alumnes podrien explicar als experts en geografia, economia i història el procés seguit, les conclusions a les quals haurien arribat i la hipòtesi comuna generada. Atès el coneixement en la matèria dels tres professionals, podrien contrastar amb els alumnes les informacions i establir quines idees eren més encertades i quines més llunyanes a la realitat. 

31/03/16 Avui hem acabat de redactar els diferents apartats del treball: dossier del mestre, dossier dels alumnes amb les activitats, diari, etc. i hem fet una revisió general de tots els apartats del treball. 

01/04/15 Finalment, avui hem acabat el treball, tant la part escrita corresponent al treball en si, com la part del blog; n’hem revisat totes les parts i hem acabat d’elaborar i omplir els diferents apartats del blog.

3 comentarios:

  1. En un principi, quan se'ns va plantejar l'activitat del blog ens vam pensar diferents opcions pel que fa al tema. Per tal de destriar, vam començar a pensar en les característiques que hauria de tenir el tema: ser prou ampli per a poder desenvolupar diferents tipus d'activitats, però alhora prou proper perquè fos significatiu pels alumnes. Finalment, vam veure que a partir d'aquest interrogant: "per què es va foradar la rambla de Figueres" podria ser factible treballar els aspectes esmentats a la presentació amb alumnes d'una escola de Figueres.
    Un cop decidit el tema vam dur a terme dues tasques:per una banda vam crear el blog, adjuntant-hi els altres blocs i fent una presentació; i d'altra banda, vam cercar informació sobre l’evolució del centre de la ciutat de Figueres i sobre l’evolució, més concretament, de la seva rambla.
    Les principals dificultats amb les que ens hem trobat han estat escollir el tema i conèixer el funcionament de blogger; ja que cap de nosaltres n’havia creat un mai. Tot i això, després d’haver anat provant diferents opcions hem pogut comprovar que es tractar d’un sistema molt intuïtiu i hem pogut veure conèixer més o menys com funciona.

    ResponderEliminar
  2. El bloc compleix tots els requeriments del primer lliurament (pestanyes, aspectes a redactar, etc). La seva estructura és clara i senzilla, la qual cosa permet accedir-hi fàcilment. En especial, volem destacar el títol del bloc. No només està problematitzat, sinó que suposa un reote (cal informar-se i investigar per poder-ho resoldre).

    Com ja hem dit, valorem el bloc positivament, ja que inclou tot allò que es demanava. Tot i així, si haguéssim de donar-vos un consell (opinió personal) per tal de millorar, seria que escollissiu uns colors més atractius o que la foto de fons destaqués més.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar